Het koor is op 17 februari 1970 opgericht door 2 dominees en 1 pastoor en kreeg de naam van “Maassluis’ Jongerenkoor West”, naderhand vereenvoudigd tot “Maassluis’ Jongerenkoor” en werd met veel enthousiasme en grote deskundigheid gedirigeerd door Henry Blackmon. Juist door zijn spirituele uitstraling werden zij voor vele concerten en kerkdiensten gevraagd. In maart 1981 kreeg het koor de naam van de dirigent: “Het Henry Blackmonkoor” als hommage aan deze man.
In 1994 kwam er een nieuwe dirigent: Coen Ruivenkamp. Met hem is het koor een andere muzikale weg ingeslagen. Door zijn vakkennis is het koor op een hoger plan gekomen en werd er nog steeds prachtige kerkmuziek ten gehore gebracht. Heel bekend was het jaarlijkse Passieconcert.
In 1995 werd opnieuw voor een andere naam gekozen en stond bekend als het “Christelijke Gemengd koor Vocal Devotion”. Met het enthousiasme van zowel de leden als de dirigent heeft het koor goede jaren gekend.

Op 1 september 2008 kwam er een nieuwe dirigent: Warner Fokkens. Het koor bestond toen nog uit ongeveer 25 leden.
“Vocal Devotion” heeft in december 2008 samen met gastleden het “Festival of Lessons and Carols” georganiseerd. Een deel van deze gastleden was afkomstig van de inmiddels opgeheven zanggroep “De Regenboog”. Dit had tot gevolg dat “Vocal Devotion” in januari 2009 werd uitgebreid met een groot aantal leden.
In de tijd die daarop volgde zijn de koorleden op muzikaal en persoonlijk vlak een eenheid geworden. Duidelijk was dat er een nieuwe weg was ingeslagen en ze met elkaar wilden werken aan een breder repertoire. Daarbij hoort bijna vanzelfsprekend een nieuwe naam.
Op 6 november 2010 heeft, toen nog Vocal Devotion, een feestelijk jubileumconcert gegeven ter ere van het 40 jarig bestaan. Tijdens dit concert is de nieuwe naam bekend gemaakt:
“Sing for Joy“