WARNER FOKKENS

Warner Fokkens werd op 6 april 1965 in Den Haag geboren. Hij is op 6-jarige leeftijd begonnen met 1 jaar orgelles. Vervolgens heeft hij vanaf 1973 vijf jaar pianoles gevolgd bij Hed Kors, destijds organist van de Remonstrantse kerk in Den Haag.

Op 17-jarige leeftijd debuteerde hij als pianist met een pianoconcert van W.A. Mozart in Diligentia in Den Haag tijdens een schoolorkestfestival.

Vanaf 1985 studeerde hij Hoofdvak Orgel bij Joh. Th. Lemckert, Wim van Beek, Rienk Jiskoot, Piano bij Cathy Satur en Albert Brussee en 2e Hoofdvak Kerkmuziek bij Theo Goedhart aan het Koninklijk Conservatorium te ’s-Gravenhage. Tevens kreeg hij tijdens zijn studie improvisatielessen van Joh. Th. Lemckert en Bert Matter en volgde hij diverse masterclasses van ondermeer Gaston Litaize, John Cage en Olivier Messiaen. Aansluitend heeft hij 2 jaar gestudeerd bij Leo van Doeselaar aan het Hilversums Conservatorium, tegenwoordig Conservatorium van Amsterdam.

Sinds 1987 heeft Warner een bloeiende lespraktijk van orgel en piano. Het improviseren neemt, zowel bij de concertpraktijk, als in de les een steeds grotere rol in. Inmiddels heeft Warner zijn eigen veelzijdige stijl ontwikkeld op het gebied van de improvisatie. Daarnaast heeft hij een enorme ervaring opgebouwd met het geven van orgel-, piano- en koorconcerten.

Hij is dirigent van het koor Sing for Joy uit Maassluis en sinds januari 2019 dirigent van het Haags Politie mannenkoor Entre Nous. Daarnaast is hij begeleider van diverse koren en ensembles, gastdirigent en repetitor van 2 grote mannenkoren. September 2020 heeft Warner zijn eigen ensemble opgericht, ensemble Festa. Met mezzo-sopraan, fluit, hobo, cello en orgel/piano.

De afgelopen maanden is Warner bezig geweest met opnames van diverse prachtige orgels voor zijn eigen YouTube Kanaal.

Onlangs is Warner voorzitter geworden van het prestigieuze Jong Talent Concours Maassluis, een landelijk klassiek concours voor kinderen van 8 t/m 18 jaar en 1e- en 2ejaarsconservatoriumstudenten.

Komend jaar staan er diverse interessante concerten op het programma waaronder begin mei Plaisance en Mirande (Zuid-Frankrijk), 28 mei in de concertzaal van Las Palmas, Gran Canaria, in juli Fleurance en de Kathedraal van Auch, (Fr.), september in de Sint-Romboutskathedraal in Mechelen, maar ook in andere steden in België.

Meer informatie: www.warnerfokkens.nl, Facebook en Instagram.

U kunt zich vrijblijvend en gratis abonneren op zijn YouTube kanaal.